top of page

Eurovignette

Hollandia, Luxemburg, Dánia és Svédország

 

Az Eurovignette egy úthasználati díj amit az úthálózat használatával összefüggésben kell fizetni Hollandiában, Luxemburgban, Dániában és Svédországban. A 12 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek kötelesek Eurovignette matricát vásárolni a fent említett országokban az autópályák és díjköteles gyorsforgalmi utak használatakor.

Plose Telepass Viacard

Az Eurovignette megvásárolható egy napra, egy hétre, egy hónapra, vagy egy évre. (Minden naptári időegységre értendő, azaz pl. egy napi Eurovignette a kiválasztott naptári napra érvényes, de csak a vásárlás időpontjától.) Az Eurovignette rendszer teljesen elektronikus, ezért a vásárláskor kapott bizonylatot nem szükséges a gépjárműben tartani.

A Plose kétféle fizetési lehetőséget kínál az Eurovignette megvásárlására

 • Beszerzés Plose kártyával: az ügyfélnek be kell jelentkeznie a http://www.eurovignettes.eu portálra (a honlap 6 nyelven elérhető: angol, német, francia, lengyel, cseh és spanyol) ki kell választani a „Buchung”-ot, ki kell választani a Plose kártyát mint fizetőeszközt és az útmutatást követve jóvá kell hagyni a tranzakciót.

 • Plose Plus szolgáltatás: Ügyfeleink megbízhatják az ügyfélszolgálatunkat is az Eurovignette beszerzésével. Ehhez csupán a megrendelő nyomtatványt kell kitölteni és a Plose-hoz e-mailen vagy telefaxon eljuttatni. Gondoskodunk a fizetésről és küldünk Önöknek egy visszaigazolást az Eurovignette megvásárlásáról.

 

2008. október 1. után az Eurovignette rendszer elektronikusan tárolja az információkat, így nincs szükség az útdíjfizetéssel kapcsolatos dokumentumokat a gépjárműben tartani.

A fenti országokban a 12T feletti kategóriában kötelesek az autósok az úthasználatért fizetni. Az Eurovignette országokban elégséges 1 db Eurovignette-t kiváltani és azzal utazni akár az összes Eurovignette országban.

Fizetés/regisztrálás menete:

 • Az eurovignettes.eu oldalon felvisszük a gépjárművünk adatait és az utazás dátumát;

 • Az utolsó oldalt kinyomtatjuk, hogy legyen dokumentumunk ami bizonyítja, hogy megvettük a jegyet.

Ennél a szolgáltatónál is választható utólagos díjrendezés amennyiben hitelkártyával, üzemanyagkártyával vagy szolgáltatónk keresztül kívánjuk megtenni.

Fontos tudnivalók még, hogy:

 • a regisztrációt követően nem módosíthatunk az adatokon, csak a befizetett összeg egy részére kapunk visszatérítést hibás regisztráció esetén;

 • nem lehet az összes foglalást látni az Internetes oldalon keresztül;

 • nincs lehetőség másik járműre átregisztrálni;

 • nincs lehetőség törölni a még megkezdett jegyeket sem

 • egyszerre 4-nél több jegyet 3 napon belül csak előre regisztrált üzemanyag vagy flottakártyával lehetséges

 • Az egy hónapnál hosszabb foglalások törlése lehetséges egy €25 feldolgozási díj megfizetése mellett

Árak:

 • Lehetőség van napi/heti/havi és éves jegy vásárlására;

 • Az árazás az Euro besorolás és össztengelyszám alapján történik.

ÁFA visszatérítés nem lehetséges, mivel ez a típusú útdij kivetett adó.

Plose Telepass Viacard
bottom of page