top of page

Németország: OBU és Toll2Go

 

A Toll Collect autópályadíjrendszer a német szövetségi autópálya-hálózatban (több, mint 30.000 km) fizetendő útadó befizetésére került kialakításra, amely a legalább 7,5 tonna megengedett össztömegű áruszállításra szolgáló, vagy áruszállításra használt járművekre vonatkozik. 2018-tól azonban a ‘bundes’ útszakaszok is fizetősek a fenti kategóriában, ez plusz 40 000 kilométer fizetős útszakaszt jelent.

Plose Toll2Go

Három fizetési lehetőséget tartalmaz, mindhárom lebonyolítható cégünkön keresztül:

  1. Autópálya díj automatikus fizetése OBU műholdas helymeghatározó rendszerrel. 2011. szeptember 1-e óta létezik az OBU továbbfejlesztése, az elektronikus TOLL2GO.készülék. Ezt nemcsak Németországban, de Ausztriában is lehet használni

  2. Manuális fizetés a Toll Collect-terminálokon

  3. Fizetés az internetes oldalon

 

Egy már aktív Toll Collect számlák egy nyomtatvány kitöltése után közvetlenül össze lehet kötni PLOSE-val. (Ehhez a készülékeket nem kell kicserélni!).

A német útdíj kivetett adó, ÁFA nem terheli, tehát nem is lehet visszaigényelni.

A napi tranzakciók követhetőek autópálya szolgáltatóinkon keresztül.

Régebben lehetőség volt Toll Collect Card-dal fizetni a szakaszokat, melyeket előre meg kellett jelölni a kapuknál. Elvileg erre még mindíg van lehetőség, de új kártyákat már nem adnak ki.

A regisztráció során a Toll Collect-nél lesz cégünk és lesznek autóink is beregisztrálva (szolgáltatónkon keresztül), ami alapján a német díjbeszedő társaság kiadja ügyfélszámunkat (Benutzernummer) illetve a Toll Point-oknál is használható Master és Flotten PIN kódjainkat.

A díjak mértékét törvény szabályozza és kilométeralapú számlázás van az alábbiak szerint meghatározott járműkategóriákban (A, B, C, D, E, F) és tengelyek száma alapján.

Plose Toll2Go
bottom of page